A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Березянська гімназія Ружинської селищної ради Житомирської області

Заходи до Дня пам'яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2024 16:00
Кількість переглядів: 42

 

Фото без опису

29 січня – трагічна сторінка в історії  України.

Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Бойовий наказ наша молодь виконала : затримавши наступ чотирьох тисяч вояків, надісланих Москвою, героїчні оборонці Крут виграли принципові для Української Народної Республіки чотири дні.

В  День пам'яті Героїв Крут  у нашій гімназії  з метою формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого пройшли такі заходи :

1.Лінійка-реквієм "Трагедія , подвиг , пам'ять"  ,  яку підготували учні 8 та 9 класів (класні керівники Білявська Г.П. та Галінський В.М.).

2.У класних колективах пройшли години спілкування:

-"Червона калина на білому снігу" ( 1-2 класи)

- "Пам'ятаємо Герої Крут" ( 4 клас)

- Презентація "Від Героїв Крут до сьогодення - "Кіборгів" (5 - 6 класи)

- виховна година "Молодь за волю України" ( 7 клас) 

  Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні, а також спонукає до поглибленого вивчення історії та культурних надбань нашого народу.

Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі, героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.  Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її.

6 клас

https://drive.google.com/file/d/1bYDWbF8uBNz0Uvr9UAfaOM9cjO_MvCYy/view?usp=sharing

Презентація 

https://docs.google.com/presentation/d/19UG-uPXxUgyGlrMCHWuRf-FIK0iYNQ1a/edit?usp=sharing&ouid=106182821766130699668&rtpof=true&sd=true



 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень